Home Sitemap Contact 

REFERENTIES

THE Xs2Solutions heeft voor de volgende bedrijven opdrachten vervuld:

GVB

OTAP platform voor OV Chipkaart

Het GVB had behoefte aan een operationeel testplatform waarmee tegelijkertijd releases konden worden getest als productieproblemen kunnen worden gesimuleerd. Hiermee is het GVB in staat geconstateerde productieproblemen direct te reproduceren en te verifiëren. Daarnaast kunnen tegelijkertijd nieuwe releases van de leverancier worden getest waardoor eventuele bugs nog worden geconstateerd voordat de nieuwe release in productie gaat. Een maximaal effort is dan gedaan om mogelijke fouten op het productieplatform te voorkomen. Het OTAP platform is op dit moment de enige in zijn soort in OV land en is in een recordtijd geoperationaliseerd.

Nederlands softwarebedrijf

Onderzoek naar ICT Outsourcingsmogelijkheden in de Volksrepubliek China

Dit onderzoek is verricht voor een Nederlands softwarebedrijf dat de mogelijkheden onderzocht wilde zien om eventuele plotselinge opschaling van software ontwikkelcapaciteit gefaciliteerd te krijgen. Naast kostenoverwegingen speelt ook de schaarste aan goede software ontwikkelaars een rol. Tegelijkertijd nu de crisis achter de rug is, blijft het vinden van capabele software engineers een groot probleem. Vandaar de strategische overweging om in geval van plotseling benodigde capaciteit, de mogelijkheden te hebben om snel op te schalen tegen lage kosten, terwijl de kwaliteit gehandhaafd blijft.

De Volksrepubliek China heeft de laatste tien jaar een grote stap voorwaarts gemaakt door de enorme stimuleringsmaatregelen op het gebied van ICT. Een aantal regio's zoals Beijing, Shanghai en Shenzhen zijn bekende economische zones waar de ICT industrie een ongekende schaalgrootte heeft bereikt. Veel gerenommeerde bedrijven zoals bijvoorbeeld IBM, HITACHI, Microsoft laten daar lokaal software produceren. Mede door het grote aantal afgestudeerde software engineers op HBO en WO niveau (400.000 per jaar) is er een ongekend grote gekwalificeerde arbeidspool beschikbaar. Daarnaast heeft de chinese overheid een zeer strict IPR beleid waardoor de intellecteluele eigendomsrechten van bedrijven goed gewaarborgd zijn. Veel bedrijven zijn tegenwoordig gecertificeerd (o.a. ISO 17000 en CMM4 of CMM5) waardoor de kwaliteit vergelijkbaar is met in het westen geproduceerde software.

ZIGGO

Assurance management 

ZIGGO heeft sinds 2009 een drietal ketens, namelijk Fullfillment, Assurance en Billing. Voor het tijdelijk vervullen van de Assurance management functie zijn een aantal probleemgebieden geïdentificeerd en aangepakt en opgelost waardoor de assurance keten soepeler functioneerde. De issues hadden onder andere een beter functioneren van het Internet, e-mail en de klachtenafhandeling tot gevolg.

The Xs2solutions | Powered by SiteMotor.nl