Home Sitemap Contact 

Nieuwsfeiten

Op deze pagina worden nieuwsfeiten en relevante ontwikkelingen bijgehouden op het gebied van onder andere ICT, IPR, software, en dergelijke. Op dit moment spelen er allerlei interessante ontwikkelingen in China die de meer dan de moeite waard zijn om te volgen. Een illustratie van recentelijke ontwikkelingen op het gebied van de IT en telecommunicatie zijn bijvoorbeeld cloud computing, nieuwe samenwerkingverbanden en mobiel internet. Het aantal ontwikkelingen is dusdanig groot dat deze bijna niet meer zijn bij te houden. Vandaar dat er een selectie is gedaan van de meest interessante ontwikkelingen.
Nieuws april 2010
Geplaatst op donderdag 15 april 2010 (laatste wijziging: 16-4-2010) door Pieter Tsao

Microsoft opent nieuw operations center in Shanghai

Microsoft heeft op 5 april 2010 een New Science and Technology Park geopend in Shanghai. Dit complex beslaat 96.000 m2 en heeft de capaciteit om 7.000 medewerkers te faciliteren. Op dit moment heeft Microsoft reeds 1.500 medewerkers in Shanghai. 

Tencent neemt aandeel in internet bedrijf in oostblok

Het Chinese internet bedrijf Tencent heeft een aandeel (ter waarde van 300 miljoen US dollar) genomen in Digital Sky Technologies, een internet bedrijf dat in het oostblok opereert. Het Chinese bedrijf wil hiermee profiteren van de snel groeiende markt in Rusland en het aandeel in de internet markt snel te veroveren (13 april 2010).

Samenwerking Tencent en Intel

Intel heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met het Chinese Internet bedrijf Tencent om samen de volgende generatie mobiele Internet platform, MeeGo, te ontwikkelen (14 april 2010).


Nieuws 1ste kwartaal 2010
Geplaatst op woensdag 14 april 2010 (laatste wijziging: 16-4-2010) door Pieter Tsao

Cloud computing comite opgericht

In januari 2010 hebben 50 Chinese IT bedrijven waaronder het onderzoeksbureau CCW Research de Cloud Computing Committee in Beijing opgericht. Daarnaast promoten zij gedragscodes op het gebied van onder andere IPR en security.

Cloud security center

De Chinese service provider Rising, die antivirus diensten levert, heeft de grootste Cloud Security Center (naar eigen zeggen de grootste in azië) aangekondigd op 11 maart 2010. Dit centrum heeft de capaciteit om voor 1 miljard gebruikers om per gebruiker de geconstateerde virussen te analyseren en te verwerken gereduceerd tot een tijdsduur één seconde. Dit project wordt gestart in 2010.

Samenwerking China Construction Bank en Microsoft

De China Construction bank en Microsoft hebben in maart 2010 een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze zullen gezamenlijk een nieuwe generatie van online banking software produceren op basis van het technologieplatform van Microsoft.


The Xs2solutions | Powered by SiteMotor.nl